Egy aranyat és egy bronzot hoztak haza harcosaink az IKOK EB-ről

Egy arany- és egy bronzérmet szereztek az Atemi Dojo – HEGYEM harcosai a IKOK SOSAI Kyokushin Európa-bajnokságon, a romániai Nagyszeben sportcsarnokában. A hétvégi versenyre számos országból érkeztek karatékák; a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kancho Yoshikazu Suzuki, az IKOK Sosai vezetője is. Az európai kyósok kitettek magukért; mind a formagyakorlatokban, mind pedig a küzdelmekben sikeresen bizonyították be: az EB-n szereplők méltón képviselik a Sosai Masutatsu Oyama által megfogalmazott tantételeket.

A magyar csapat két nappal a szombati bajnokság előtt, autóval indult útnak Sibiu-ba (Nagyszeben), hogy részt vegyen a Shihan Horatiu Adrian NEAGOIE (5. DAN) vezetésével szervezett eseményen.
(A nem mindennapi viadal ars poeticájáról Shihan Horatiu Adrian NEAGOIE itt mesél részletesen a budomagazin.hu-nak.)

FOTÓK:
DAN GRECU és a HEGYEM

Fehér Dávid, Ruszkai Renáta, Recskó Erik Richárd

Shihan Horatiu Adrian NEAGOIE és Kancho Yoshikazu Suzuki

Az IKOK kontinenstornáján a házigazdákon kívül többek között Oroszország, Svájc, Izrael, az Egyesült Királyság és Görögország karatékái is megmutatták tudásukat.
A magyar csapattal tartott Hanshi Adámy István (8. DAN) karatemester, valamint Gubacsi Attila (3. DAN), a HEGYEM alapítója is; ők az eseményen bíróként is bekapcsolódtak a munkába.

Az egésznapos, három tatamin zajló tornát a kategóriákra bontott formagyarkolati versenyszámok (kata) nyitották, majd következtek a küzdelmek (kumite); a nyílt versenyen a kezdő gyerekektől kezdve az idős haladókig, mindenki részt vehetett.

A magyar csapat HEGYEM színeiben fellépő harcosai (Ruszkai Renáta, Fehér Dávid, Recskó Erik Richárd) várakozáson felül, remekül szerepeltek: az Atemi Dojo – Hegyem Mozgalom karatékái közül Recskó Erik Richárd aranyérmet, Ruszkai Renáta pedig bronzérmet szerzett.

Richárd így kommentelt a Facebook-on:

A hagyományoknak megfelelően az Európa-bajnokságot kyu- és danvizsgák zárták; a verseny előtt pedig kétnapos, úgynevezett Gasshuku-t, edzőtábort tartottak a román házigazdák.

A programsorozat, a verseny kiemelt jelentőségét az adta, hogy ebben az évben emlékezünk a stílusalapító Sosai Masutatsu Oyama halálának huszadik évfordulójára, és szintén ebben az évben ünnepeljük a kyokushin karate 50-dik születésnapját.

A szervezők éppen ezért mindent megtettek, hogy a verseny méltóságteljesen és a kyokushin karate írott és íratlan szabálykönyve szerint zajlódjon; a full-kontakt harcművészeti irányzat értékei, a tisztelet, a kitartás, a becsület, a hűség irányította a mozdulatokat és az elméket egyaránt…