Budapest útjain robogott a HEGYEM-Mikulás tandem

Ahogy tavaly, úgy idén is megbeszéltük a Mikulással: ha Magyarországon jár, töltsön velünk egy ajándékosztós napot. A Mikulásnak lehet a szavára adni. Ari és Jack krampusz kíséretében pontosan érkezett, és még az sem ijesztette meg, hogy már az elején rögzítettük: éjfélig közel száz gyerekhez kell eljutnunk.

A Mikulás jó arc… Vagány krampuszainak segítségével megtömött puttonnyal érkezett, és különös érdeklődéssel várta: a HEGYEM vajon hova vezeti majd a hidegnek ígérkező éjszakán.

Az útiterv hamar előkerült: december elején hagyományosan Budapest kerületeiben tesszük tiszteletünket, hogy házról-házra járva kopogtassunk be olyan családokhoz, ahol közbenjárásunk híján üresen maradnának a csizmák.

A gyerekek imádnivalóak voltak – volt, aki szégyellősen, volt, aki félve, de mégis mosolyogva, versekkel, dalokkal fogadta a nem várt vendéget.

A Mikulás pedig kérdezett és okított, a gyerekek válaszoltak és tanultak, majd boldog rohanásban bontogatták az ajándékba kapott csomagokat. Túró rudik, szaloncukrok, csokoládék, cukrok kerültek elő a puttonyból, de gyakorlatilag még azelőtt eltűntek, mielőtt valaki pontosan átláthatta volna a kínálatot.

A Mikulás-csapat hajnalban dobta le a saját csizmáit abban a reményben, hogy talán bennünket is megtalál majd egy másik jótevő brigád.
Nem tévedtünk – azóta is csokit majszolunk az irodában…

Köszönjük Salamon Ari, valamint Gabal Awad Jack (www.jackaraoke.hu) segítségét!