Bajnok vagy! Zenével segít a sokoldalú harcművész

Egyre bővül azon harcművészek tábora, akik saját felajánlásokkal igyekeznek a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom mellé állni és ezátal a rászoruló gyerekeknek segíteni. Legutóbb Németh “Nyiba” Sándor, a hazai harcművészet legendásan sokszínű alakja érkezett hozzánk, hogy több tucat, saját dalait tartalmazó albumokat ajánljon fel a gyerekeknek.

111_1– Az életemben mind a sportnak, mind a zenének óriási, mondhatni “egyedülálló” szerepe van. Erre mindig büszke voltam, és mindig is büszke leszek, ezekből táplálkozom. Azt gondolom, hogy felajánlásommal sok-sok kisgyerekhez tudom eljuttatni azt a gondolatot, hogy a sport és a zene sokszor segít felülemelkedni a problémáinkon, és egymást támogatva, egymást erősítve mindenki életében csak pozitív élményeket okozhanak – mesélt Németh “Nyiba” Sándor olimpikon, birkózó edző, zeneszerző arról, hogy mi hozta szerkesztőségünkbe.

A nézőtéren, a harcművészeti berkekben csak “Nyibaként” emlegetett mesteredző negyven CD-t ajánlott fel azoknak a gyerkeknek, akik rászorultságuk okán nem juthatnak hozzá „lelki táplálékhoz”.
Nyiba kétfajta lemezzel érkezett.

112_0

Vikidál Gyulával
Az egyik, a De-Pression zenekar “Szkander” című albuma, amelyen többek között az alapító mellett Vikidál Gyula, Tibériusz Tibor, Paszternák László énekel “sportos” dalokat, de a hangszereken olyan elismert hazai sztárok is játszanak, mint az Illés együttes egykori dobosa, Pásztory Zoltán, vagy a P. Box-ból ismert Sáfár József.
A másik album a 2009-ben, a Papp László Sportarénában megrendezett All Kyokushin Karate World Tournament-nek állít emléket több verzióban felcsendülő karatehimnuszaival.

A sikeres előadóművész egyébként születése óta figyelemmel kíséri a HEGYEM-et; már az első sajtótájékoztatón is élt a felszólalás jogával, és egységes kiállásra szólította fel Magyarország vezető harcművészeit.

113_0

Bárdosi Sándorral
A HEGYEM mind az eddigi támogatást, mind pedig a felajánlott albumokat tisztelettel köszöni, és most be is rak egyet a lejátszóba, mert a zenét hallgatni kell, nemcsak írni róla…

Itt, közeli barátjának, Növényi Norbertnek írt számának videóklipje látható:

Nyémeth “Nyiba” Sándor számtalanszor képviselte Magyarországot olimpiai, világ- és Európa-bajnoki küzdelmeken, ahol jelentős sikereket ért el. Emellett a szabadfogású birkózó válogatott kapitányaként és vezetőedzőjeként nyolc évig dolgozott; a birkózásról nyolc oktatófilmet készített. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézetében tanít.
Zenei pályafutását a hetvenes években, a Meteor együttesben kezdte dobosként. 1996-ban alapította meg a DE-PRESSION együttest, amely “fõképp azoknak szól, akik az igényesen hangszerelt, szöveg-centrikus dalokat szeretik”.
Eddig 15 albumot és 75 videóklipet készítettek többek között Vikidál Gyula, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Géczi Erika és Pásztory Zoltán szereplésével.
Nyiba több száz verset is írt (megjelent verseskötete a “Fűzfakereszt” címet viseli), amelyek nagy részét meg is zenésítette.
Sport iránti rajongását közel hatvan sporthimnusz jelzi.

Látogassa meg:
www.nyiba.hu
www.de-pression.hu