Amikor még az államtitkár is formagyarkolatot mutat be…

Különleges játszótér-avatásra készülődtünk a XI. kerületben a nyári kánikula első hetében. Az esemény főszereplője egy felújított játszótér volt, amelyet Dr. Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere és Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért felelős államtitkára adott át a gyerekeknek. A megnyitón fellépett a HEGYEM is: szegedi lurkóink bemutatót tartottak, Madár léceket tört, az államtitkár pedig jelezte: nem idegen tőle egy spontánul végrehajtott wing tsun formagyarkolat bemutatása…

Tikkasztó hőség, árnyékba bújt édesanyák, izgatott gyerekek, egymás után érkező hírességek… – ők voltak a főszereplői a XI. kerületi, a Sopron út és a Bánát utca kereszteződésében felújított játszótér avatásának.

A HEGYEM illusztris társaságba került: szervezetünk a kerületi polgármesteri hivataltól kapott meghívást a rendezvényre, amelyen Hoffmann Tamás polgármesteren kívül Simicskó István államtitkár is megjelent.

A HEGYEM gyermekei Szegedről érkeztek.
A tucatnyi karatéka rendben és fegyelmezetten öltözött és készülődött, a rend csak akkor borult meg, amikor megérkezett Nagykövetünk, Erdei “Madár” Zsolt.
Az élelmesebbek már az első 10 másodpercben levadásztak pár autogrammot, a többiek pedig azt fürkészték büszkén, hogy a rendezvény vendégei miként próbálnak örökös bajnokuk és fogadott apjuk közelébe férkőzni.

Hát mit mondjunk, nem volt egyszerű…
Először akkor oszlott picit a tömeg, amikor megérkezett az államtitkár, és ahogy kézfogás kézfogást követett, úgy kerültünk egyre közelebb ahhoz a ponthoz, amikor szervezetünk alapítója felkonferálhatta a bemutató kezdetét.

A gyerekek példásan és ügyesen követték Gubacsi Attila (3. DAN) , valamint Szendi Norbert (2. DAN) és Kivés Zoltán (1. DAN) mozdulatait, és méltán csaltak mosolyt a felnőttek arcára. Azt meg mi írjuk mosolyogva, hogy a bemutató néhány pontján teljesen váratlan fordulatokat is vett: először Madár rohant be, és tartott pajzsot az öklöző gyerekeknek, majd később Simicskó István is beszállt az ügyeletes pajzsfogó szerepkörébe.

Sőt! A kyokushin karate bemutató pár perc múlva, egy laza kanyarral már össz-távol-keleti bemutatóvá alakult, miután a wing tsun kínai harcművészet negyedik fokozatával rendelkező államtitkár bemutatott egy formagyakorlatot.
A mozdulatok jól sikerültek, és még a „sokat tapasztalt” gyermekeink is elégedetten csettintettek a végén.

Akárcsak akkor, amikor alapítónk arra kérte meg Zsoltot, hogy ugyan hozzon már pár falécet, és ahogyan egy világbajnok bokszolótól elvárható, üsse meg velük a bemutatót tartó három mestert.
Hát Zsolt ütött, a lécek meg törtek… – pillanatok alatt telt meg a terecske elhasított fadarabokkal.
A demonstráció beteljesítette a célját: nem volt olyan gyermek vagy szülő, aki ne rettenéssel vegyes elismeréssel fogadta volna a mutatványt.

Azt a jelenetet pedig tapssal honorálta a közönség, amikor Cseperke, a mi kis szegedi karatékánk megjelent egy bekeretezett „diplomata megbízólevéllel” az államtitkár előtt, és zavartan toporgott.
Izgatottsága érthető volt, ugyanis a HEGYEM most adta át Dr. Simicskó Istvánnak az okmányt, hogy legyen a civil szervezet nagykövete, és ahol tud, segítsen abban, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermekhez érjünk el.
Az államtitkár köszönettel elfogadta a szervezet és Cseperke ajándékát, és ahogy ő, úgy mi is bízunk benne, hogy céljaink sok ponton találkoznak majd.

És ahogy egy aranyos és családias rendezvényhez illik: a bemutató, a kinevezés és a köszöntők után közös fotózások zárták a jelenetsort, hogy aztán gyermekeink pihenésképpen kipróbálhassák az új játszótér adotta lehetőségeket.