Ajándék a Kékszemű Szamurájtól

Nicholas Pettas, a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nemzetközi nagykövete jónéhány példányt küldött saját önéletrajzi könyvéből a kis magyar harcosoknak.

Japán közkedvelt harcművésze, a K-1 egykori elitharcosa már évek óta a HEGYEM Nemzetközi Nagykövete.
Pettas közösségi oldalán így üzent a magyar védenceinek:
„Mennek a könyvek Magyarországra, a HEGYEM nonprofit szervezetnél dolgozó barátaimnak!”

A HEGYEM által párfogolt gyermekek nagyon várják a „Kékszemű Szamurájnak” nevezett legenda önéletrajzi könyvét; példájából erőt meríthetnek a mindennapok küzdelmeihez.

Több mint húsz éve annak, hogy a japán rajongók által csak “Kékszemű Szamurájnak” becézett Nicholas Pettas először öltött magára karateruhát. Hét esztendeje egy borzalmas sérülés derékba megtörte pályafutását.
A harcművészetek értékei iránt érzett elkötelezettségét viszont nem. Ennek köszönhető, hogy megtisztelten és örömmel fogadta el három éve a Nemzetközi Nagyköveti felkérésünket, amit személyesen tettünk meg Tokióban.

„Azt gondolom, hogy a HEGYEM munkássága olyan egyedi és értékes elemekkel rendelkezik, amiket minél több embernek meg kell ismerni. Ezért úgy döntöttem, hogy teljes mellszéleséggel támogatom a Mozgalmat. Azért dolgozom majd, hogy a HEGYEM által képviselt mondanivaló necsak Magyarországon, hanem a világ számos országában érthető legyen, hogy minél nagyobb legyen a HEGYEM-tábor. Ehhez én a nevemet, és azt a tudást adom, amit magaménak tudhatok” – mondta Nicholas Pettas, miután átvette a kinevezési okmányokat.