Adományátadás Madár szárnyai alatt

A szeptemberi XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz egy jótékonysági felhívás is kapcsolódott, amellyel a szervezők a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, jelen esetben a HEGYEM lurkóinak iskolakezdését szerették volna támogatni. Az akció adományait a hétvégén adták át a HEGYEM-nek. Köszönjük!

A Nagy Sportágválasztó szervezői arra kérték a látogatóikat – elsősorban a gyerekeket –, hogy hozzanak el a Budapesti Nagy Sportágválasztóra tanszereket, iskolaszereket (tolltartó, iskolatáska, füzet, toll, radír…), amelyekkel olyan családokat tudnak támogatni, akiknek valóban minden adomány nagy segítséget jelent.
Büszkeséggel írjuk: az adományozási akció kedvezményezettje a HEGYEM volt.

Mint ahogy a Nagy Sportágválasztó egyik célja, hogy minél hamarabb, lehetőség szerint már gyerekkorban megszerettesse a sportot, és sportélményeket közvetítve minél többek életének természetesen részévé váljon a rendszeres testmozgás, a szervezők ugyanolyan fontosnak tartják, hogy a szolidaritás, a segíteni akarás gondolatát, érzését is minél fiatalabb korban elhintsék.., hogy a gyerekek saját maguk is átérezzék, hogy segíteni, adni, valóban jó és példamutató cselekedet.
A Nagy Sportágválasztó és a Hegyem Mozgalom célja, ars poetica-ja abszolút egybecseng – a két szervezet ezen gondolatok mentén találta meg egymást.

A felhívásra több mint hat nagy zsáknyi adomány érkezett a rendezvény két napján.
Megható látvány volt, ahogy az egyik óvodás csoport kis apróságai fegyelmezetten, sorban, egymás után adták át a tanszereket az adománygyűjtő sátorban.
Mindannyiuknak valódi elismerést jelentett a Nagy Sportágválasztó Érdemérem, amellyel példás cselekedetüket igyekezték jutalmazni a szervezők.
Fontos tudni, hogy nemcsak gyerekek, családok hoztak adományokat, hanem például a KÖBE Biztosítótól is érkeztek hasznos és értékes ajándékok; mind a cég, mind pedig a dolgozók egyéni felajánlásának köszönhetően.
Természetesen az adományokhoz a Nagy Sportágválasztó Szervezői Iroda is hozzájárult.

Az adományok egy részét a szeptember 20-21-ei Szegedi Nagy Sportágválasztón adták át a HEGYEM regionális képviseletének, ahonnan a Mozgalom által támogatott szegedi családokhoz, gyerekekhez kerültek.
Az adományok másik részét Budapesten, a hétvégén adták át.
Az eseményen Erdei Zsolt, a Hegyem Mozgalom apai nagykövete, Boros Mónika, a HEGYEM főmunkatársa, Annusné Mónika, a HEGYEM Dél-Alföldi régióvezetője, Koós-Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, valamint Gál Roland és Veress Balázs, a Nagy Sportágválasztó két szervezési munkatársa is jelen volt.
Az átadás helyszíne az óbudai Sunrise Crossfight Aréna volt, ahol Madár az Erdei Zsolt SE edzéseit tartja, illetve ahol az irodánk is működik.

A Nagy Sportágválasztó szervezői Erdei Zsoltnak és a HEGYEM Mozgalom képviselőinek Érdemérmet adtak át, elismerve és nagyra értékelve munkájukat, tevékenységüket.
A rendezvényről további információ a www.sportagvalaszto.hu honlapcímen található.

Fotók: Gál Roland és Kárpáti Balázs