A YouTube-on is elérhető a tábori videó!

II. HEGYEM Tábor – Salgóbánya

A SportTelevízió remek összefoglalót készített a II. HEGYEM Táborról, amelyet augusztusban rendeztünk Salgóbányán. Az ötnapos tábor alatt rengeteg olyan élményben volt részünk, amely tovább erősítette apró közösségünket. A film ezt tökéletesen visszaadja: a tábori pillanatokat, a HEGYEM alapító-vezetője kommentálja.

De mielőtt elkezdenénk a filmvetítést, hadd írjunk ide pár gondolatot.
Amint az előző cikkünkben írtuk: a Testnevelési Egyetem mesterképzésén tartott előadást a HEGYEM-ről a szervezet alapító-vezetője, Dr. Gubacsi Attila PhD. Az előadásból szemléztünk:

Az energiákról…
„A HEGYEM gyakorlatilag a társadalmi egyelőtlenségek által felgyülemlett társadalmi potenciális energiákat mozgási energiává alakítja át. A harcművészetek által a gyerekek olyan, az egyéneket egyenlő feltételek szerint mérő közösségekbe kerülnek, ahol nem számít a társadalmi egyelőtlenség, mert mindenki egyetlen értékrendszer szerint gondolkozik és dolgozik. Ezért mondhatjuk azt, hogy a HEGYEM terepén mindenki egyforma.”

Az örömforrásról…
“A HEGYEM a segítségnyújtást nem kötelesség-teljesítésként, hanem örömforrásként éli meg, és ez a mindennapokban – az élelemosztások és az edzések során – világosan látszik. Ezért van az, hogy gyerekeink és munkatársaink azt érzik, hogy egy újszerű család-modellt ismerhetnek és élhetnek meg. Egyrészt vannak, akik gondoskodnak; vannak, akik küzdenek; vannak, akikért küzdeni kell, másrészt a családok nap mint nap megélik a harcművészetekre jellemző mester-tanítvány viszony, a hierarchikus közösségi irányítás hatékonyságát és védelmező erejét.”

A jövőképről…
“A hátrányos helyzetben élőknek rendkívül fontos, hogy élhető és reménykeltő jövőképet lássanak maguk előtt, hogy az átlagnál több pozitív visszacsatolást kapjanak, és időről-időre példaképek, csodálható tettek és személyiségek vegyék körbe őket. A HEGYEM-ben ezt mind-mind megtalálják; a pontos és világos értékprefencia azonnal láttatja mindenkivel, hogy mi számít „jónak” és mi számít „rossznak”. Soha nem adjuk fel, és mindig küzdünk másokért! – ez a jelmondatunk, és ennek nevében dolgozunk.”

És akkor lássuk a filmet! 🙂