A tiszta tizenkettő

Újabb tizenkét HEGYEM gyermek csatlakozott a Kyokushin Rengokai égisze alatt dolgozó szegedi Ichiro Dojo legénységéhez, és így Sensei Kardos Imre (4. DAN) kezei alatt a dél-alföldi régiónk lurkói közül már tizennégyen tanulják a kyokushin karate fortélyait.

Sensei Kardos Imre örömmel fogadta a gyerekeket, és ő maga tartotta meg első edzésüket Szeged egyik imponáló szakközépiskolai tornatermében.

A HEGYEM stábja írásban és képekben is rögzítette az eseményt.

A Sensei és segítői kiemelt figyelmet szentelnek a gyerekeinknek, akiknek még igen idegenül szólnak a japán szavak. A fül azonban nem a szem: a gyerekek megbabonázottan nézték mellettük a zöld, barna és fekete öves karatékák edzésmunkáját, és közben arról ábrándoztak, hogy egyszer majd őket is így nézik a kicsik…

Az Ichiro Dojóban heti két alkalommal másfél órát tartanak az edzések, ami a gyerekek szerint nagyon kevés, „mert mi legszívesebben minden nap mennénk”.

A legkisebb HEGYEM „csibe” a négy és fél éves Ricsi bátyusát követve érkezett élete első edzésére. Ennek ellenére vagy éppen ezért olyan elánnal csinálta végig, hogy bármelyik karatéka megirigyelhetné a kitartásról, szorgalomról tanúskodó elkötelezettséget.

A csapat leghajlékonyabb emberkéje pedig Fábián Cseperke volt, akinek bátyja, Bazsi (és persze narancssárga övük…) már remek segítséget nyújtott az újdonsültek kalauzolásában.

A HEGYEM köszöni Sensei Kardos Imrének azt a példamutató segítségnyújtást, amit – a HEGYEM hitvallásával azonosulva – nekünk és gyerekeinknek nyújt.