A lét is a tét… – a HEGYEM új támogatókat keres

Nincsenek véletlenek. A HEGYEM éppen egy új, figyelemfelhívó kampány részleteteit dolgozta ki nagyköveteivel, amikor a drótpostás levelet hozott. A levél írója Lázi József mester arról tájékoztatott bennünket, hogy a HEGYEM népszerűsége töretlen Észak-Magyarországon, a meglévő bázis megerősítéséhez azonban elengedhetetlen az újabb támogatók felkutatása. Ahogy tájékoztattuk őt, úgy tájékoztatunk mindenkit: a „Személyes Megkeresés” munkacím alatt futó támogatókereső projektünk a napokban elindult, így biztosak vagyunk benne, hogy a közkedvelt HEGYEM-programokhoz újabb és újabb finanszírozókat találunk.

Egy év telt el azóta, hogy a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom megnyitotta saját dojóját Bódvalenkén. A karatékák létszáma már meghaladja a harminc főt; többségében 8-14 éves gyerekek, de vannak közöttük idősebbek is.

„A gyerekek nagyon hálásak a HEGYEM-nek, hogy ingyen edzhetnek. Viszont a településtől semmilyen támogatást nem kapunk. A polgármester nem enged be bennünket a művelődési ház termébe, amit egyébként semmire sem használnak… Továbbra is a pici közösségi ház által rendelkezésre bocsájtott „teremben” edzünk, de sajnos oda is számítógépeket raktak be, így alig van már helyünk” – írta levelében a HEGYEM kiemelkedően sokat dolgozó edzője, Lázi József shotokan karatemester (1. DAN).

Az általános tapasztalat szerint a gyerekek tanulmányi eredményei az edzések beindítása óta folyamatosan javulnak, sőt a csapatból többen már szakmát is tanulnak, amellett, hogy lelkiismeretesen edzenek. Ráadásul a bódvalenkeiek között kiemelkedő tehetséget is találunk: Ganyi Dániel 10 éves kora ellenére, gyönyörűen dolgozik, és a HEGYEM szakértői szerint sok-sok eredményes év áll előtte.

„Nagyon szeretném, ha a csoport továbbra is működne, és dolgoznánk, haladnánk előre” – írja Lázi József, majd hozzáteszi: a sajóbábonyi, 35 gyermeknek edzési lehetőséget biztosító dojónk szintén a fennmaradásért küzd.

Pedig a sajóbábonyi iskola igazgatója sokat segíti munkánkat: ingyen biztosítja a tornatermet. A beszámolók szerint a csapat bővelkedik a jókedvben és az elszántságban, csak épp újabb támogatókra, támogatásra van szükségünk ahhoz, hogy az edzések megtartását biztosítani tudjuk.

„Az időm jó részét a HEGYEM-es karatékákkal töltöm, ami kellemesen fárasztó, de szívesen teszem, mert jó ügyért harcolunk. A két dojo hetven gyermeket fogadott be, ami nem kis dolog. Szükségünk van a folyamatos támogatásra” – jegyzi meg levele végén Lázi József.

A karatemester félelmeit a HEGYEM vezetői hamarabb „meghallották”, minthogy a levél megérkezett volna. Ennek köszönhető, hogy a Mozgalom már elindította „Személyes Megkeresés” programját, amelytől azt reméljük: újabb és újabb támogatókat nyerünk meg a szervezetnek.

A következő hónapokban a HEGYEM két nagykövete, Pártos Csilla és Erdei Zsolt személyes keresi fel azokat, akik potenciális támogatóink lehetnek, és abban bízunk, hogy így nemcsak a bódvalenkei és a sajóbábonyi gyerekeknek tudjuk továbbra is biztosítani az edzési lehetőségeket, hanem az ország többi pontján működő csapatainknak is kiszámítható jövőképet vázolhatunk fel.