A lelki béke záloga

Mindenki érti és mindenki tudja: rendkívül fontos, hogy testileg-lelkileg-szellemileg egészséges, vidám, harmonikus és boldog gyermekeket neveljünk… Na de hogyan?! Mostantól Matolcsi Zoltán aikido mester segít nekünk abban, hogy ezt a feladatot a HEGYEM is felvállalhassa.

b3

– Gyermekeink rendkívül fogékonyak a meditációra, ám meg kell tanítanunk őket annak helyes gyakorlására. Hétköznapi életük során a felmerülő konfliktusokat türelemmel, higgadtan tudják majd kezelni. Kreativitásuk, tudatosodásuk fejlődik és nem utolsó sorban vidám, pozitív ön-, és világkép alakul ki bennük – fogalmaz a HEGYEM aikido mestere és gyermekmeditáció-oktatója: Matolcsi Zoltán (Aikido Shinbukan Dojo), aki ennek szellemében oktatja majd gyerekeinket.

Matolcsi Zoltán

Matolcsi Zoltán

A meditáció célja a gondolatok lecsendesítése, a gondolatmentes állapot elérése, a belső béke, lelki nyugalom megtapasztalása és fenntartása.

– A rendszeres gyermekfoglalkozások: könnyed testmozgásból, játékos agyfélteke összekapcsoló gyakorlatokból, légzőgyakorlatokból, beszélgetésekből, relaxációból, meditációból és persze sok-sok játékból állnak majd – ígéri az eredetileg történész-tanár és informatikus harcművész.

Girl meditating by water in yoga pose

Egy biztos, a HEGYEM a meditációs technikák megtanításával sokat tehet majd a gyerekek kiegyensúlyozottságáért.

A témáról itt olvashat többet: www.gyermekmeditacio.com