A “Küzdj másokért!” mondat hatalma

Bemutatjuk a HEGYEM gyerekeit – III.

Simon Dániel, Simon Gréta, Simon Adrienn, Simon Flóra, Enikő és Bence – a családban lassan már egy egyszerű reggelihez is pótszékeket kell keríteni. De talán a “székbeszerzés” kisebb gond, mint a reggeli… A HEGYEM azonban azért van, hogy segítsen; a HEGYEM azért van, hogy segítsen segíteni. Mindjárt kiderül, hogyan…

Ürmösi Andrea ez év elején látta azt a riportot, amelyben nagykövetünk, Pártos Csilla ellátogatott egy siófoki családhoz, ahol az anyuka súlyos immunbetegségben szenved, és olyan házban élt két gyermekével, amelyben nem volt fűtés. Csilla és a HEGYEM azonban megoldotta a problémát, és pár napra már a meleg sem szállt el a kicsi lakás szobáiból.

– A válásom után olyan helyzetben voltam, hogy a riportot látva, vettem a bátorságot, és én is leírtam egy levélben, hogy veszélyben van a mindennapi megélhetésünk. Ez egy keddi napon volt, és két napra rá kaptam egy levelet: a HEGYEM épp másnap indul Bátonyterenyére élelmiszert osztani, és a nap folyamán minket is meglátogatnak egy élelmiszercsomaggal!

Az első jelenetre mi is éppolyan pontosan melékszünk, mint Andrea. Megálltunk a kisbusszal, és hosszú percekig csak pakoltunk és pakoltunk; az utcai gyermekzsivajért hagyományosan felelős gyermekek alig jutottak szóhoz.

Andrea rendben megértette, hogy a HEGYEM célja, hogy a gyerekeknek necsak testi, hanem szellemi táplálékot is nyújtson, így csak annyit kérnénk tőlük, hogy a lurkók rendszeresen járjanak küzdősport edzésekre.

– Ennek nagyon örültünk, mert a fiam, Dani már rég szeretett volna karatézni, de az anyagi helyzetünk nem tette lehetővé, hogy finanszírozni tudtam volna a tanfolyamokat.

Andrea a köszönete mellett aktív segítségét is felajánlotta, és szószerint értelmezte a szervezet jelmondatát: Küzdj másokért!
Így már nem is olyan meglepő, hogy pár nap múlva hosszú levél érkezett hozzánk, amelyben leírta: „Vannak itt még nálunk bőven olyan családok, akik még tőlünk is szegényebbek, és szeretnék segíteni nekik azzal, hogy a gyerekeiket összeszedem, és indítunk Karancslapujtőn egy karate-csoportot a HEGYEM színeiben!”

Az akarat találkozott az elképzeléseinkkel: így történt, hogy azóta büszkén mesélünk a térség fejlődő harcművészeti életéről, hovatovább tudjuk jól: gyermekeink nemcsak a sportban, hanem az iskolában is egyre jobb eredményeket érnek el.
Az igazán fontos megerősítést azonban Anditól kaptuk:

“A gyermekeim nagyon sokat köszönhetnek a HEGYEM-nek. Ezért én minél többet próbálok segíteni a szervezetnek, hogy még több családnak tudjanak segíteni! Ez ma már nálam is életforma.”